A KUBIK Coworking idén hat izgalmas programmal járult hozzá a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválhoz, amely ismét felpezsdítette Budapest kulturális életét. Hálásak vagyunk a Műtárgy.com csapatának a fantasztikus szervezésért. Most egy kis ízelítőt adunk a nálunk zajlott eseményekről, és reméljük, hogy jövőre is velünk tartotok!

Előadás: A Kortárs Ékszer Legnevesebb Nemzetközi Alkotói

Spengler Katalin, műgyűjtő és művészeti tanácsadó, előadása a kortárs ékszer legnevesebb nemzetközi alkotóira helyezte a fókuszt. Katalin mélyrehatóan ismertette azokat a művészeket, akik a kortárs ékszertervezés világában forradalmi újításokat hoztak. Az előadás során betekintést nyerhettünk a kortárs ékszertervezés legújabb trendjeibe és a művészek inspirációiba, amelyek a különleges alkotásokat életre keltik.

A Legek Legjei: Az Elmúlt 300 Év Műkereskedelemének Árverési Csúcsai

Martos Gábor PhD., műkereskedelmi szakíró lenyűgöző előadása bemutatta az elmúlt három évszázad műkereskedelmének legmagasabb árverési csúcsait. Gábor izgalmas történetekkel és adatokkal illusztrálta, hogy mely műtárgyak és alkotók értek el kiemelkedő sikereket az aukciókon. A hallgatóság betekintést nyerhetett a műkereskedelem dinamikájába és az árverési rekordok mögött rejlő történetekbe.

Festményfejtés: Kódolt Üzenetek és Rejtett Történetek

Görbe Márk művészettörténész és régiségszakértő előadása különleges festmények rejtett üzeneteit és titkait fedte fel. Márk példákon keresztül mutatta be, hogyan lehet megfejteni a festményekbe kódolt üzeneteket, azonosítani a szereplőket, helyszíneket és témákat. Az előadás során különleges festmények és szerzőik izgalmas történetei bontakoztak ki a hallgatóság előtt, betekintést nyújtva a művészettörténet rejtelmeibe.

Reklámgrafikák: Victor Vasarely és Spinner Klára Életműve

Kárpáti Katalin múzeulógus előadása Victor Vasarely feleségének, Spinner Klárának életéről és világszínvonalú munkásságáról szólt. Katalin részletesen bemutatta Klára életének fontos állomásait és azokat a művészeti alkotásokat, amelyekkel hozzájárult a reklámgrafika és a művészet fejlődéséhez. Az előadás során a résztvevők megismerhették Klára művészeti örökségét és annak jelentőségét.

Tárlatvezetés Jordán Adél Színművésznővel

Az izgalmas túra során Jordán Adél színművésznő vezetésével fedezhettük fel a Einspach Fine Art & Photography, a Nagyházi Contemporary és Simon Zsolt József kiállításait a KUBIK Coworking kiállítóterében. Az e-rolleren megtett túra állomásai felejthetetlen élményeket nyújtottak, és Adél színművészi szemléletmódja új perspektívákat nyitott meg a művészet iránt érdeklődők számára.

Kiállítás: Simon Zsolt József 50

Simon Zsolt József művész 50 című kiállítása különleges tárlatvezetés keretében valósult meg. A művész személyesen mutatta be alkotásait, megosztva azokat a történeteket és inspirációkat, amelyek a művek mögött rejtőznek. Az esemény résztvevői első kézből ismerhették meg Zsolt művészetét és annak mélyebb jelentését.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljöttek, és külön köszönet a művészeknek, előadóknak és szervezőknek, akik nélkül ezek a programok nem valósulhattak volna meg. Reméljük, hogy mindenki annyira élvezte a fesztivált, mint mi!